Minden jog fenntartva | buvaroktatas-miskolc.hu  

Open Water Diver
Kezdőbúvár

A búvártanfolyam során megismerkedsz a sűrített levegős búvárkodás alapjaival. A búvárkodás elméletével, fiziológiájával, biológiai hatásával és a legkorszerűbb búvárfelszerelésekkel. Az uszodai foglalkozás során megtanulod a szabadtüdős búvárkodás (maszk, légzőcső) és a palackos búvárkodás legfontosabb fogásait. Az ön- és társmentő gyakorlatokat. A diveschool keretében kellő tapasztalatot szerzel, hogy nyílt vízi körülmények között is biztonságosan merülj. A tanfolyam tartalmazza a tananyagot, az oktatáshoz szükséges felszerelést, a regisztrációs és a kártyadíjat. A NASE a világ legnagyobb profi munkabúvár szervezetének rekreációs szövetsége. A sikeres nyílt vízi vizsgát követően egy nemzetközi búvárkártyát kapsz, amit a világ minden pontján elismernek és ami feljogosít arra, hogy búvártárssal maximum 18 méterig merülj.

Tanfolyamok akár már egy főtől is, személyre szabottan.

 

Junior Open Water 
Gyerek kezdőbúvár

A tanfolyamot a búvárkodás iránt érdeklődő 12 éves gyerekek számára hozták létre. Itt fokozott biztonsági feltételek mellett az életkori sajátosságot figyelembe véve elsajátítják a könnyű-búvárkodás alapjait. Anyaga megegyezik a felnőtt OWD tanfolyammal.

 

Advanced Open Water Diver 
Haladó búvár

Ez a képzés azoknak a búvároknak szól, akik szeretnék tudásukat bővíteni, újabb kihívásokkal szembenézni, új tevékenységeket gyakorolni. Itt lehetőség lesz mélyebbre merülni, megismerkedni a navigációs merüléssel, a tavak, tengerek éjszakai életével és még sok egyéb izgalmas víz alatti tevékenységgel.

Ha ipari vagy katonai búvár akarsz lenni min. advanced képesítés szükséges.

 

 

Speciality
Speciálisok

Víz alatti fotós, szárazruhás, jégalámerülő, tengerbiológia, roncsmerülő, mélymerülő, hajóból merülő, navigációs, keresés és kutatás, stb.

 

Nitrox Diver

A nitrox keverékben nagyobb az oxigén aránya, ezért hosszabb merüléseket tesz lehetővé, úgy, hogy kevésbé megterhelő a szervezet számára és csökkenti a dekompressziós betegség kockázatát is. Használható szabadidős merüléseknél, de a technikai merülések első lépcsője is. A tanfolyamok során megtanulod az optimális gáz keverék kiszámítását, a nitrox-táblázat használatát. A nitrox merülés szabályait, egészségügyi hátterét.

 

Rescue Diver
Mentőbúvár

A tanfolyamon megtanulod a problémák felismerését, az esetleges vészhelyzetek megoldását. Megismerkedsz a víz feletti és a víz alatti problémák (stressz, pánik, mélységi mámor) kezelésével, megelőzésével. A mentés-irányítási teendőkkel. Az elveszett búvár keresésével, felhozatalával és az egyéb ön- és társmentési technikákkal, eszközökkel. Növeled a saját és a társad biztonságos merülését. Alapfeltétel a speciális mentőcsapatok (Rescue team) búvártagjainak.

Ha külföldi  szállodában oktató mellett szeretnél dolgozni, akkor végezd el a rescue tanfolyamot!

 

Dive Master 
Búvármester

Hivatásos búvárrá válás első lépcsője a búvármester tanfolyam. Elvégzése után munkát vállalhatsz itthoni és külföldi búvárbázisokon egyaránt. Megtanulod a búvárkodás során felmerülő problémák felismerését, megelőzését, megoldását. Felkészít a kevésbé gyakorlott búvárok felügyeletére. Segítheted az oktatók munkáját, merüléseket vezethetsz képzett búvárok számára. Dolgozhatsz divecenterekben, diveschoolokban.

Ha utazni, merülni, búvárcsoportokat vezetni, szórakozva akarsz dolgozni, akkor gyere, végezd el a Divemaster tanfolyamot!